Over mij

Ik ben graag in de natuur en herfst is toch wel mijn lievelingseizoen, ik heb een grote liefde voor honden, ik verzamel graag oude camera's, mijn man vindt dat ik een verslaving heb aan
interieur spullen kopen, ik vind het heerlijk om een lp op te zetten en een boek te lezen!

Hoi! ik ben Puck!

Ik woon samen met mijn man Thijs, onze hond Miko en onze vis Gerrit in het Zeeuwse Middelburg. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de hbo-opleiding, toegepaste fotografie en beeldcommunicatie (University of Applied Photography te Rotterdam).

In mijn foto’s die ik maak voor bedrijven, gezinnen of koppels streef ik naar om natuurlijke en zo puur mogelijke weergave van een persoon of van een bedrijf te laten zien. Ongedwongen en spontaan en waarbij degene zichzelf in de foto’s terug kan herkennen. De echte kracht van (portret)fotografie ligt niet alleen in het kaderen, regisseren en bewerken, maar eerder in compassie, empathie en de kwetsbaarheid die een foto weergeeft. Dat vind ik het mooiste aspect van mijn werk als fotograaf.

Tijdens opdrachten werk ik veel met digitale fotografie. De snelheid en het gemak waarmee je beelden schiet is tijdens een fotoshoot uiteraard gewenst. Voor mijn eigen projecten fotografeer ik het liefst analoog. Ik hou van het werken met analoge camera’s, de branding van de film en de kleuren die film geeft. Als je tijdens een fotoshoot ook analoog gefotografeerd wil worden is dat natuurlijk mogelijk!

Fact #1: Obsessie met gekke schouders/mouwtjes in kleren

Experimenteren met kleding is een van mijn guilty pleasures. Nieuwe stijlen uitproberen vind ik fantastisch! Op dit moment heb ik echt een voorkeur naar band t-shirts of kleding met een gek (pof)mouwtje.
01
04

Fact #2: Ik spaar veel analoge camera’s

Zoals ik hierboven al vertelde, werk ik bij eigen projecten (of als opdrachtgevers hier specifiek om vragen) graag analoog. De branding en de kleuren van een rolletje film heeft ondanks de enorme technologische vooruitgang nog steeds mijn absolute voorkeur. Daarnaast spaar ik oude (vaak oude Russische) analoge camera’s, maar vind het ook enorm leuk om gekke analoge speelgoed camera’s te verzamelen.
02
04

Fact #3: Je kan mij herkennen door de knot op mijn hoofd

Ik vind het altijd leuk om te spelen met mijn haar kleur. Ik heb al verschillende haar kleuren gehad, zoals blauw, oranje, rood, roze en paars! Als ik druk bezig kan je mij uittekenen met een knot op mijn hoofd. Of hoe ik het met mijn man zegt: een knoedel.
03
04

Fact #4: Dol op mooie plekjes te ontdekken en daar te overnachten

Ik vind het heerlijk om met Thijs en onze hond Miko in mooie gebieden te wandelen. Daarnaast vind ik het heel leuk om te overnachten op bijzondere locaties. Hoe gaaf zijn deze boomhutten!
04
04